Terug

  • Montage mogelijk in heel Nederland
  • De voordeligste van Nederland
  • Maatwerk is onze passie!

Onder geleiding zwevende deur voor aan de wand

Ondergeleiding Schuifdeur

Als je een schuifdeur op wilt hangen heb je een schuifdeur systeem nodig. Dat is een set met alle onderdelen om de schuifdeur of schuifdeuren te bevestigen aan de wand, plafond of kast. Het is belangrijk dat alle materialen perfect op elkaar zijn afgestemd en eenvoudig zelf te monteren zijn. Omdat een schuifdeur vaak op maat wordt gemaakt is een zekere flexibiliteit in de mogelijkheden ook van belang. Een schuifdeur is een parel aan elke wand. Met een houten of stalen schuifdeur transformeer je elke locatie tot een designer ruimte. Om verzekerd te zijn van jarenlang genot hang je de schuifdeur aan een stalen schuifdeurbeslag.

 

Schuifdeurbeslag in de praktijk

Een schuifdeurbeslag heeft praktisch gezien drie delen.

  1. De beugel met roller die je aan de deur bevestigt,
  2. de rails die je aan de wand bevestigt, en
  3. de ondergeleiding.

 

Schuifdeur rollen of wielen

Er zijn twee soorten beugels, de standaard beugel die je aan de zijkant van de deur bevestigt, en een beugel die aan de bovenzijde bevestigd wordt voor dikkere deuren

 

Schuifdeurrail

De rails heeft een aantal standaard lengtes variërend van 150 t/m 300cm, maar is uit te breiden voor bredere deuren of afzonderlijke schuifdeuren. Het is zelfs mogelijk om een set aan te brengen waarmee je schuifdeuren langs elkaar heen kunt schuiven, bijvoorbeeld voor een kast in de muur.

 

Ondergeleiding van de schuifdeur

Een schuifdeur hang je voor een opening van de wand, kast of ruimte. Als je hoogpolig tapijt hebt zul je de schuifdeur eventueel iets hoger van de vloer moeten hangen. Een schuifdeur rolt namelijk het beste als deze vrij van de grond hangt. Bij gladde vloeren zoals parket of marmer kun je de deur vlak boven de grond laten zweven. Daarvoor wordt een vloergeleider meegeleverd. Zo kun je de deur dicht tegen de vloer plaatsen waarmee je bijvoorbeeld minder tocht hebt, en de ruimtes beter van elkaar kunt scheiden. De vloergeleider beschermt ook de kostbare vloer en wand tegen krassen tijdens het schuiven.

 

Wandgeleider schuifdeur

In sommige situaties is een vloergeleider niet wenselijk. Kunt u niet boren in de vloer? Of wilt u geen gaten boren in de vloer? Heeft u vloerverwarming? In al deze situaties is een vloer geleider schuifdeur geen optie. De vloer geleider is te klein om met kit aan de vloer te monteren. Schouten Woonidee heeft de oplossing; een schuifdeur wandgeleider. De wand geleider voor schuifdeuren vervangt de vloergeleider. Kort gezegd is het hetzelfde principe, met dezelfde werking en ook deze geleider is niet zichtbaar. De naam zegt het al; de wandgeleider bevestigd u aan de wand. Naast dat u deze gemakkelijk aan de wand bevestigd is de geleider ook verstelbaar. Zo bent u niet gebonden aan een vaste maat schuifdeur en heeft u alle vrijheid om uw schuifdeur op de juiste manier te geleiden.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Schouten Woonidee / - Reviews @
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen