Terug

  • Montage mogelijk in heel Nederland
  • De voordeligste van Nederland
  • Maatwerk is onze passie!

trapgat dichtmaken met schuifdeur

Trapgat dichtmaken met schuifdeur voor trapopgang.

Een schuifdeur wordt meestal geplaatst bij een doorgang waar twee kamers aan elkaar grenzen. Toch is het ook mogelijk, en gebeurt het steeds vaker, om een schuifdeur te gebruiken als afscherming van het trapgat. Het grote voordeel van een schuifdeur is juist de flexibiliteit die je hebt bij het plaatsen. Van een schuur tot een loft en ook bij een trap. Een schuifdeur kan overal, dus ook bij een trapgat.

Waarom een schuifdeur trapgat?

Een trap geeft vaak veel warmteverlies. De warme lucht van de verwarming trekt in vele huizen snel weg via het trapgat. Maar ook de koude lucht van boven kan zorgen voor hinderlijke tocht uit het trapgat. Om dit probleem een stap voor te zijn kunt het trapgat dichtaken met schuifdeur. Met een schuifdeur is dat in de meeste gevallen mogelijk. 

Een trapgat is voor vele gezinnen een hekelpunt. Kleine kinderen klauteren ongewenst de trap op door een open trapgat, maar ook uw huisdier kan zonder enige moeite via de trap klimmen. Een schuifdeur zorgt naast de tochtwering ook voor een extra stukje veiligheid in huis.

Een schuifdeur trapgat plaatsen

Bij een normaal kozijn is een schuifdeur aan de wand hangen eenvoudig. Er hoeft geen specialist aan te pas te komen zolang je het juiste schuifdeurbeslag koopt. Bij een trapgat is het wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Wanneer je een schuifdeur voor een trapgat wilt plaatsen is het aan te raden om ons even te contacten per telefoon of per mail. Als u ons een afbeelding van de situatie kan toezenden, kunnen wij u al zeer snel voorzien van de juiste informatie. Maar ook zeer zeker voor tips en tricks. Bijvoorbeeld over de materialen die je nodig hebt. Er zijn diverse standaard sets en daarnaast zijn er ook losse elementen om de perfecte oplossing op maat samen te stellen.

Is elk type schuifdeur geschikt bij het trapgat?

Hoewel een solide houten schuifdeur de meeste privacy biedt en de beste isolatie geeft, wordt er vaak gekozen voor een schuifdeur met een raam. Hiermee sluit u het trapgat wel af en wordt de tocht grotendeels tegengehouden, maar u behoud eventueel lichtinval. Het is natuurlijk ook mogelijk om het trapgat geheel af te sluiten met een dichte schuifdeur. 

Wat wij ook vaak tegenkomen zijn trapkasten onder de trap. Het is hierbij ook mogelijk om een trapkast te maken met dubbele schuifdeuren. Hierbij heeft u schuifdeur trapgat en een schuifdeurkast.


Kan ik ook een schuifdeur bij het trapgat hangen?

In veel gevallen is het mogelijk om het trapgat dichtmaken met schuifdeur. naast ruimte voor de schuifdeur moeten de wanden van het juiste materiaal zijn. Het is ook mogelijk om een schuifdeur aan het plafond te monteren. Hiervoor dient wel een achterplank gebruikt te worden om de open ruimte tussen het plafond en de schuifdeur op te vullen. 

Schouten Woonidee heeft meermaals een schuifdeur voor, bij of in een trapgat gemonteerd. Voor tips en tricks vragen wij u contact op te nemen met ons. 

Een schuifdeur is dus niet alleen voor een doorgang maar u kunt ook het trapgat dichtmaken met schuifdeur. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Schouten Woonidee / - Reviews @
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen